GEVEL MET GRANDEUR

Het gerenommeerde bureau Binst Architects tekende recent het hypermoderne DPG Media ‘News City-gebouw’ in hartje Antwerpen. Voor Albert Residence was het vertrekpunt totaal anders: een nieuwe urban landmark creëren door de grandeur van de historische fabriekssite in ere te herstellen.

De sprekende gevel van het pand bleef gelukkig goed bewaard. Restauratie en nieuw schrijnwerk – mét de oorspronkelijke onderverdeling! – brengen de 19de-eeuwse fabrieksuitstraling weer helemaal tot leven. De storende bijgebouwen uit de jaren ’80 gingen tegen de vlakte en maakten plaats voor een sfeervol binnenplein en verbindend nieuwbouwgedeelte. Volledig in lijn met het industrieel erfgoed dankzij het roodbruin terracotta metselwerk.

 

ONTDEK HET ZELF MAAK SNEL EEN AFSPRAAK!

Binnenin wordt de originele betonstructuur maximaal blootgelegd.

Binnenin wordt de originele betonstructuur maximaal blootgelegd.

ERGONOMISCHE AMBITIE

Binnenin wordt de originele betonstructuur maximaal blootgelegd. In combinatie met de hoge plafonds en de donkere raamkozijnen krijgen de appartementen en studio’s dat authentieke loftgevoel. Aan de straatkant gieten wintertuinen het licht rijkelijk naar binnen. Net als in de film of op de voorpagina van trendy interieurmagazines. Maar dan écht. En opgebouwd met hoogwaardige materialen die voldoen aan alle hedendaagse normen rond duurzaamheid en comfort.

Albert Residence schikt zich 100% naar de noden van de gebruiker: een immense parkeergarage, een ruime fietsenstalling waar tweewielers veilig in staan en dankzij de centrale ligging, verplaats je je vlot met het openbaar vervoer. Dit is dé ideale uitvalsbasis voor een zorgeloos stadsleven.

ONZE LOFTS GINGEN AL IN AVANT-PREMIÈRE!

Wacht niet te lang en plan hier je bezoek!

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.